Sähkömäki 1, 21660 Nauvo
Puhelin: +358-(0)2-410 6600
Faksi: +358-(0)2-410 6601
S-Posti: info at luontokoulu piste fi
www.luontokoulu.fi

Ennen vierailua

Luontokouluohjelmat toteutetaan pääasiallisesti ulkona kaikkina vuodenaikoina ja joka säällä.

Kunnon pukeutuminen on tärkeää!!

Lämpimät tuulen- ja vedenpitävät vaatteet ja jalkineet ovat avainasemassa, jotta leirikoulusta tulisi onnistunut. Jos on lämmin ja kuiva olo, pystyy liikkumaan vapaammin luonnossa ja kokemukset jäävät parempina mieleen.

Viimeistään maaliskuussa lähetämme leirikouluryhmillemme tietopaketin, mihin on koottu kaikki mitä tarvitsee tietää varusteista, ajo-ohjeista, aikatauluista yms. ennen leirikouluun tuloa.

Opettajien ja vanhempien tehtävät

Luontokoulun opettaja on vastuussa luontoleirikoulun ohjelman toteuttamisesta ja koordinoinnista. Ohjelmat on kuitenkin suunniteltu niin, että ne edellyttävät luokan opettajan ja vanhempien avustusta ja kurinpitoa. Opettajan ja vanhempien tehtävät vaihtelevat ohjelmien mukaan aina kuitenkin luontokoulun opettajan ohjauksessa. Luokan opettaja ja vanhemmat vastaavat nukkumaanmenoajoista ja herätyksistä. Majoituspaikka vastaa yleisten tilojen siivouksesta, mutta vieraat vastaavat omien huoneittensa siivouksesta vierailun aikana. Saunan lämmitys on myöskin aikuisten vastuulla.

Turvallisuus

Saaristomeren luontokoulu on laatinut viranomaisten vaatiman turvallisuusasiakirjan turvallisuuden takaamiseksi. Enemmän tietoa turvallisuudesta ryhmät löytävät heille lähetettävässä infokirjeessä.

Ohjelmien vaatimustaso iän, fyysisen ja psyykkisen kunnon sekä terveydentilan suhteen vastaa normaalikuntoisen ala- ja yläkoulun oppilaan suoritustasoa.

001022014010017005011
Sähkömäki 1, 21660 Nauvo
Puhelin: +358-(0)2-410 6600
Faksi: +358-(0)2-410 6601