Saaristomeren luontokoulu

012
020
002
Saaristomeren luontokoulu
Sähkömäki 1, 21660 Nauvo
Puhelin: +358-(0)2-410 6600
Faksi: +358-(0)2-410 6601
S-Posti: info at luontokoulu piste fi
www.luontokoulu.fi
Jaa
Aikuisille suunnattua toimintaa

Luontokoulu tarjoaa aikuisille: kursseja, luontoretkiä, melontaretkiä ja talkooleirejä

Kurssit

Lintukurssi saaristossa toukokuussa 2015

Lepakkoretkiä heinä-elokuussa.

Käytännön taitoja retkeilijälle: Erätaitoa ja ruoanlaittoa luonnossa, ympäri vuoden

Enemmän tietoa kursseista saa sähköpostitse tai puhelimitse. Pyydä tarjous ryhmällesi.

Luontoretket

Melontaretket. Muutamasta tunnista muutaman päivän pituisiin retkiin. Kysy tarjousta.

Opastetut saariretket Saaristomeren eri kohteisiin. Sopii esim. työyhteisösi TYKY päivien ohjelmaksi. Uusi kohde Örön linnakesaari.

Retkipäivä saaristossa meloen, pyöräillen ja patikoiden

Suunnitteletko yllätystä työkavereille tai työntekijöillesi? Järjestä virkistyspäivä ulkona, saaristossa.Tarjoamme hyvää ruokaa, ammattitaitoisen melontaohjauksen sekä pyöräily- ja patikkaretken osaavan oppaan kera. Saatte tietoa luonnosta ja saaristokulttuurista matkan varrella. Yhdistä rentoutuminen liikunnalla, tutustu luontopolkuun, kokeile kajakin hallintaa melontaohjaajan avulla ja jatka pyöräillen lounaspaikkaan.

Ohjelmaesimerkki

Klo 8.00 Lähtö Turusta. Oppaamme liittyy seuraan matkan varrella

Klo:9.30 Saavumme Nauvoon, Gyttjan kylään. Rantakallioilla nautitaan kahvia, teetä ja pientä suolaista. Eräopas opettaa melonnan alkeet ja melomme lenkin, jonka pituus vaihtelee osallistujien taitojen mukaan. Keväällä voit nähdä muuttolintuja läheltä kajakin lipuessa hiljaa vettä pitkin.

Klo. 12.00 Västergård, Gyttja tarjoaa maittavan lounaan.

Klo. 13.30 Matka jatkuu pyöräillen kohti Nauvon Prostvikia, josta luontopolku Kasbergetiin alkaa. Kierretään luontopolku, jolta on hienot saaristonäkymät.

Klo.15.00 Lähtö Turkuun

Klo.16.00 Saavutaan Turkuun

Hinta 146€ / henk. jos on 12 henkilön ryhmä. Hinta sisältää ohjelmapalvelun, ateriat ja alv:n. Kuljetus Turku-Nauvo-Turku ei sisälly hintaan.

Vaihtoehtoja löytyy joka makuun, luontoaiheista ohjelmaa ja toimintaa, pyöräilyreittejä, kävelyreittejä, lounaspaikkoja. Alueella on lukuisia mansikkapaikkoja mutta silloin suosittelemme yöpymistä jotta ehtisitte kokea kaikki elämykset. Jos luonto, retki-ja eräasiat kiinnostavat, järjestämme kursseja tai teemaohjelmia tähän liittyen. Ota yhteyttä niin räätälöimme teille sopivan ohjelman elämyksineen.

Enemmän tietoa retkistä sähköpostitse tai puhelimitse.

Kulttuuriympäristön hoito

Saaristomeren kansallispuisto on Suomen lajirikkain kansallispuisto. Tätä kansallisaarretta vaalitaan joka kesäisin talkootöin. Saaristomeren luontokoulu järjestää kaksi talkooleiriä yhteistyössä Metsähallituksen kanssa. Tässä tietoa vuoden 2015 leireistä:

Tervetuloa Sinäkin mukaan tekemään käytännön ympäristösuojelutyötä iloisten ihmisten joukkoon! Jokavuotisilla leirillä tehdään raivaus- ja niittotyötä. Tai anna erilainen syntymäpäivälahja ystävällesi, luontoelämys saaristossa.

Saaristomeren kansallispuiston aluella kulttuurimaisemia on entisöity jo yli 20 vuoden ajan. ja luontokoulu on osallistunut tähän toimintaan jo yli 15 vuotta järjestämällä talkooleirejä. Luontokoulun hoitokohteina ovat nämä vuodet olleet pääasiallisesti Nauvossa Berghamnin, Mälhamnin ja Boskärin saaret.Vielä 100 vuotta sitten hyödynnettiin saaristoluontoa vahvasti. Hoitokohteissa pyritään ennallistamaan ja ylläpitämään vanhat umpeenkasvaneet niityt n 100 vuotta sitten vallitsevaa tilaan. Niittyjen harvinainen kasvi- ja eläinmaailma halutaan täten suojella.Osallistu sinäkin tähän arvokkaaseen ympäristötekoon! Samalla ehkä opit jotakin uutta saaristoluonnosta.

Talkooleireillä teemme töitä aamuvarhaiselta ilta viiteen. Hengähdämme lounas- ja kahvitauolla. Iltaisin lepäämme ja seurustelemme. Emme vaadi osallistujilta huippukuntoa mutta kestävyyttä on hyvä olla. Alaikäraja osallistujille on 18 vuotta. Mukana leirillä ovat kansallispuiston kokenut henkilökunta, luontokoulun opettaja sekä leirikokki.

Me järjestäjät kustantamme venematkat ja leirin ruokaillut. Matkat kohtaamispaikkaan kustantavat leiriläiset itse.

Kevätsiivous

Kevätleiri järjestetään Seilin saarella Nauvossa 14.-17.5. helatorstain aikaan. Maximi 10 osallistujaa, ilmoittaudu ajoissa! Majoittuminen Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitoksen (entinen Seilin hospitaali) tiloissa.

 Kesäleiri

20.-26.7.. Berghamnin, Mälhamnin ja Boskärin saarilla. Täältä löytyy rehevät lehdes- ja rantaniityt, jotka vaativat sekä eläinten että ihmisten suoritusta jotta luontoarvot voidaan ylläpitää. Osallistumalla kesään heinäniittoon tuet luonnon monimuotoisuutta. Leirin yhteydessä tutustutaan kansallispuistoon laajemminkin veneretkellä, jossa kohteena mm. Björkön saari.

Enintään 20 osallistujaa
Yöpyminen omassa teltassa tai metsähallituksen tiloissa Berghamnissa.
Telttasauna parina iltana

Ilmoittautuminen viim. 10 päivää ennen leirin alkamista sähköpostilla osoitteeseen info@luontokoulu.fi tai puhelimitse 02-410 6600.

022015008016014004011
Saaristomeren luontokoulu
Sähkömäki 1, 21660 Nauvo
Puhelin: +358-(0)2-410 6600
Faksi: +358-(0)2-410 6601
S-Posti: info at luontokoulu piste fi
www.luontokoulu.fi